Geniş Ailelere Uygun
Villa Portakal Evi Dalyan

Villa Portakal Evi Dalyan

  • 8 - 4 - 4
  • Dalyan

  • Gecelik
  • 5,250 - 10,000


Ortaca

Muğla ilinin Merkez ilçelerinden birisi olan Ortaca Antik çağda Karia uygarlığına ev sahipliği yapmaktaydı, MÖ 334 yılında Büyük İskender tarafından feth edilmiştir. Daha sonra Mısır Kraliçesi Kleopatra’ nın sahibi olduğu Akdeniz ve Ege sahilleri içinde bulunan Ortaca’ da bir süre Mısır egemenliği altında kalır. MÖ. 192 yılında Roma egemenliği altında girer. 1071 yılında malazgirt zaferinden sonra Anadoluya türk akınları başlamış ve Ortaca Selçuklu hakimiyetine girmiştir.


1261 - 1451 yılları arasında Anadolu Beylikleri Döneminde Ortaca Menteşeoğulları hâkimiyetinde kalır. 1451 yılında Fatih Sultan Mehmet döneminde Menteşe Beyliğiyle beraber Ortaca da Osmanlı topraklarına dahil olur. Kurtuluş Savaşı yıllarında işgalden etkilenmez. 600 yıl hükümdarlık süren Osmanlı İmparatorluğu’nun dağılmasından sonra, Cumhuriyet Dönemi’nde Terzialiler Köyü adıyla yerini alır.


Muğla ile Fethiye arasında olması nedeniyle halk Terzialiler isminin ORTACA olmasını, dönemin Muğla Valisi Recai Güreli’ ye iletir.1943 yılında Terzialiler adı ORTACA olarak değiştirilip Nahiye olur; önceleri Köyceğiz'e bağlı bir belde iken 1987 yılında ilçe statüsüne kavuşmuştur.

Sarıgerme

Dalaman Havaalanı’na yakınlığı ve modern konaklama tesislerinin hizmete girmesiyle bir anda popülerleşen bir turizm merkezidir Sarıgerme. Sırtını çamlara dayamış Sarıgerme sahilinde ince kumsalla çamların amansız mücadelesi sürmüş yüzyıllar boyu.


7 km uzunluğundaki kumsalı, sığ denizi ve biraz açıktaki Babaada’sıyla Sarıgerme tam bir tatil cenneti. 

Düne kadar pek cazibesi olmayan kumsal, bölgede kurulan derneğin girişimleriyle temizlenmiş, büfe, duş-wc, şezlong ve şemsiye, kabinlerin yanında Osmaniye köyüne çekçek bağlantısı gibi hizmetler sağlanmış. 


Lüks oteller ve villaların bulunduğu Ortaca ilçesinde bulunan tarihi bölgeleri ve doğal güzellikleri gezmeniz için minimum 7 gece konaklamalısınız.Son yıllarda gelişen Villa turizm'i ile oldukça popüler olan ortaca ilçesi özellikle yerli turistler için önemli tatil destinasyonlarından birisi olmuştur. 


Kumsalın açığındaki Babaada, Marmaris Göcek arasında dolaşan teknelerin ve yatların uğrak yerlerinden biri. Adanın Sarıgerme’ye bakan yüzü korunaklı ve tekneler bu yüze bağlanıyor. Adanın arka yüzü ise kayalık ve dalma meraklıları için uygun. 


Kendinize güveniyorsanız adaya yüzebilirsiniz. Sonra da tepesine çıkıp doyumsuz manzarayı seyredebilirsiniz. 

Sarıgerme'de uzun kumsal boyunca yürüyüşte yapabilirsiniz. Ayaklarım yanar ya da acır diye düşünmeyin. Bileklerinize kadar yükselen su ve ince kum hem yürüyüşü kolaylaştırıyor, hem de bir masaj etkisi yapıp, kasları rahatlatıyor, güçlendiriyor. 

Pisilis

Sarısu deresinin denize döküldüğü yerde oluşmuş kumsal düzlüğünde ve içinden derenin geçtiği vadinin kumsala bitişik ucunda Pisilis kalıntılarını görmeli. Dere kıyısında Geç Bizans Çağı kalesinin surları, vadi girişinde yolun biraz üzerinde ise iki duvarı sağlam Bizans kilisesi antik kent gezinizde dikkatinizi çekecek.

Caretta Kaplumbağaları

Sahilde kalıcı hiçbir tesis yapılmasına izin verilmeyen, Dünya’ca ünlü İztuzu Kumsalının sevimli sakinleri…
Boyları 1-1,5 metreyi, ağırlıkları 150 kiloyu bulan bu sevimli hayvanlar, kumsala çıkıp, arka ayaklarını kullanıp çeşitli çukurlar açıyorlar ve en uygununa yumurtalarını bırakıp denize dönüyorlar. Günü dolup da yumurtadan çıkan yavrular içgüdüleriyle ay ışığını pusula alıp denize yöneliyorlar. Ama bu iş çok kolay değil; kumsalı geçip denize ulaşmak, yavru Carettaların minik adımları ile epeyce zaman alıyor. Güneş doğup ortalık ısınmaya başlayıncaya kadar yolu katetmeleri gerek. Bunu başaramayanlar sıcağa yeniliyorlar veya alıcı kuşlara yem oluyorlar. Tabii denizde de tehlike bitmiyor. Belli bir büyüklüğe ulaşıncaya kadar balıklara yem oluyorlar. Çok azı büyüyüp dev boyuta ulaşabiliyor. Büyüyüp de yumurtlama dönemine ulaşanları, içgüdüleri tekrar dünyaya geldikleri bu sahile çekiyor. Yumurtadan çıktıkları İztuzu sahiline bu kez yumurtlamaya geliyorlar.

Yavruların yumurtadan çıkma zamanı gelince kumsalda ışık ya da ateş yakmak yasak, ışık yavruları yanıltıyor, denizi bulamıyorlar. Yumurtlama zamanı, kumsalda dünyanın dört bir yanından gelen çevreciler kamp kuruyorlar. Yumurtalar koruma altına alınıyor. Yavruların sahile ulaşabilmesi için destek de olunuyor zaman zaman. 

Kiralık Villa Zamanı  Kiralık Muğla Villaları