Neden Korona Virüs Aşısı Olmalıyız? Aşı Güvenilir mi? Korona aşısı olmalı mıyım? COVİD-19 aşı randevusu nasıl alınır?

 Neden Korona Virüs Aşısı Olmalıyız? Aşı Güvenilir mi?  Korona aşısı olmalı mıyım? COVİD-19 aşı randevusu nasıl alınır?

Neden Korona Virüs Aşısı Olmalıyız? Aşı Güvenilir mi? Korona aşısı olmalı mıyım? COVİD-19 aşı randevusu nasıl alınır?

Bilim insanları aşı bağışıklığının sağlanması için nüfusun en azından %60-70 kadarının aşılanması gerektiğini ön gördü. Yani bu demek oluyor ki Türkiye'de en az 50 milyon vatandaşın aşılanması gerek. Böyle bir durumda aşı olmak bir tercih değil insani bir görev haline geliyor. Sevdiklerinizi korumak, toplumsal refahı sağlamak en önemlisi de eski özgür, maskesiz ve sevdiklerimizle yan yana olduğumuz anlara geri dönmek için aşı olmak en iyi seçenektir. Bunlara rağmen aklında hale soru işareti olanlar için aşı olmak için 5 neden:

1. Aşıların şimdiye kadar geliştirilen aşıların en yüksek teknolojiye ve en yüksek bilgi birikimine sahip olan aşılar olması. Uzmanlar aşılar için yüzde 90-95 etkinlik oranı verdi yani bu demek oluyor ki aşılanan her 10 kişiden 9'u hasta olmayacak

2. Sevdiklerinizi korumak için, kendinizi korumak için aşı olun. Belki sizi 10-15 gün hasta eden korona virüs aileniz, yakın dostlarınız, çocuklarınız için ölümcül bir hastalık olabilir.

3. Çocuklarımıza güzel bir gelecek için ; korona virüs nedeniyle tüm dünya da eğitim en çok aksaklığa uğrayan durum haline geldi. Korana virüs nedeniyle 1 milyar öğrenci öğrenimi de devam edemedi. Korana virüs çocuklarımızın eğitim hayatından 1 yıl çaldı.

4. Ne kadar çok insan aşılanırsa Covid-19 o kadar hızlı yok olacak. Hastalığa karşı sürü bağışıklığı kazanmak için aşı olmalıyız.

5.Bu süreçte yaşadığımız ekonomik çöküntünün bitmesi için; pandemi dolayısıyla bu yıl birçok çalışan işinden oldu. Turizm, hava yolu, seyahat sektöründe bir çok kayıp yaşandı. Milyonlarca kişi işini kaybetti. Dünyada ki ekonominin toparlanması için Covid-19 bitmeli.

KORONAVİRÜS AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Korona virüs aşı randevusu Mhrs veya Alo 182 hattından telefon görüşmesi yaparak randevu alabilirsiniz. Aşağıdaki linkten siteye kolayca ulaşabilir ve aşı randevusu oluşturabilirsiniz.

https://www.mhrs.gov.tr/